Verzekerde Camionettes op Renteo


Met Renteo kunt u erop vertrouwen dat alle agenten op ons platform hun eigen verzekering hebben voor de verhuur van camionettes voor paarden.Belangrijke informatie over ons verzekeringsbeleid


Bij Renteo zorgen we ervoor dat alle camionettes, trailers en vrachtwagens zijn verzekerd voor verhuur door onze agenten.

Agenten zijn verantwoordelijk voor het afsluiten van hun eigen verzekering, en er kunnen speciale clausules van toepassing zijn (minimumleeftijd, rijervaring, enz.). Deze details worden uiteengezet in de verhuurvoorwaarden.

Als u vragen heeft over de verzekeringspolissen van onze agenten, neem dan gerust contact met ons op via chat, telefoon of e-mail.


Camionetteverzekering voor paardentransport

 • De verzekering dekt externe schade aan de camionette, ongeacht of er sprake is van een fout. 
 • Het dekt niet :
  • Het de vervoerde paarden in geval van letsel
  • Schade veroorzaakt door het de paarden in de camionette. We raden je ten zeerste aan om een wettelijken aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor transport
 • De huur is persoonlijk en niet overdraagbaar. De verzekering kan alleen worden afgesloten voor chauffeurs die van tevoren zijn genoemd in de inventaris van het etablissementAanhangwagenverzekering


Aanhangwagens zijn niet verzekerd. Net als auto's hebben aanhangwagens geen registratiecertificaat nodig en vallen ze onder de verzekeringspolis van het trekkende voertuig, zolang ze het toegestane gewicht niet overschrijden. Als u een aanhangwagen huurt, dient u zelf voor uw eigen verzekering te zorgen en deze te tonen aan uw verhuuragent.


Borgsom en eigen risico verzekering


Bij elke verhuur is een borgsom vereist. De borgsom wordt gebruikt ter bescherming van de agent in geval van schade aan het voertuig. Het bedrag van de borgsom staat vermeld in elke verhuuradvertentie.

Als er schade wordt geconstateerd bij de terugkeer van het voertuig, kan de borgsom gedeeltelijk of volledig worden ingehouden om de gemaakte kosten te dekken. De agent kan ervoor kiezen het incident wel of niet aan zijn verzekeringsmaatschappij te melden en u in rekening te brengen voor de reparaties of het eigen risico van de verzekering.

Het eigen risico is specifiek voor elk contract, dus kan per agent verschillen.Buitenlandse Verzekering


Als u naar het buitenland reist, zorg er dan voor dat u alle nodige documenten heeft voor de reis van uw paard en wat er vereist is voor de camionette (DDPP). U kunt dan een verzoek naar Renteo sturen met de volgende informatie:

 • De gekozen camionette en uw bestemming (of de doorkruiste landen)
 • Benodigde uitrusting voor de reis in de camionette
 • Documenten die nodig zijn voor het transport van het paard

Renteo kan dan contact opnemen met de juiste verhuuragent om te bevestigen of de camionette verzekerd is in de desbetreffende landen en of deze over de benodigde uitrusting beschikt.Wat te doen bij een ongeval

 • Neem contact op met de juiste autoriteiten en informeer uw verhuuragent.
 • Als uw verhuuragent zich heeft aangemeld voor speciale assistentie, bel hen dan. Bel anders om hulp langs de weg.
 • Als er een ongeval plaatsvindt met een derde partij, is het verplicht om een schadeformulier in te vullen dat door beide partijen is ondertekend en een kopie hiervan te bewaren die u aan uw verhuuragent zult verstrekken bij het terugbrengen van het voertuig.


Een veilige reis met Renteo gewenst!


vanaf
{devise_sigle}
Ontdekken Rekening 0 Mand Taal