Verhuur van een paardentrailerHet huren van een paardentrailer om uw paarden te vervoeren

Vandaag de dag wordt paardenvervoer voornamelijk gedaan met een camionnette of een paardentrailer. Niettemin hebben niet alle paardeneigenaren een camionnette of paardentrailer om hun dieren te vervoeren. Renteo biedt verschillende opties om veilig te reizen en het juiste voertuig voor uw paarden te vinden.


Waarom een paardentrailer huren om uw paard te vervoeren?

Het huren van een paardentrailer om uw paarden te vervoeren heeft talrijke voordelen. Allereerst stelt het paardeneigenaren in staat om veilig met hun dieren te reizen en hen naar wedstrijden of paardrijtochten te brengen. Paardentrailers zijn ook ideaal voor vakanties, aangezien getrokken paardentrailers voordeliger zijn dan camionnettes.


Reis met gemoedsrust met Renteo

Zorg ervoor dat u over de juiste vergunning beschikt om uw paarden in een paardentrailer te vervoeren en dat u aan de voorschriften voldoet. Hier zijn enkele aanbevelingen:

  • Het B-rijbewijs (auto) is voldoende om een paardentrailer te trekken als het totale gewicht (GVWR) niet meer dan 3,5 ton bedraagt.
  • Om een trailer te trekken die meer dan 3,5 ton en minder dan 4,25 ton weegt, is het B96-rijbewijs vereist.
  • Met het BE-rijbewijs mag u een trailer trekken die meer dan 4,25 ton weegt.
  • Het totale gewicht van de paardentrailer (inclusief de paarden) mag niet meer dan 30% van het gewicht van de auto die hem trekt bedragen.
  • Het totale gewicht van de paardentrailer en de auto (beide geladen) mag het GTW van uw auto (Bruto Trek Gewicht) niet overschrijden.


Bekijk voertuigen

vanaf
{devise_sigle}
Ontdekken Rekening 0 Mand Taal